ΑΘΗΝΑ
22:09
|
16.10.2021
Συνεχίζονται οι εκρήξεις ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα. Την εκκένωση τριών πόλεων διέταξαν οι ισπανικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι εκρήξεις ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα με τις καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις και σπίτια να είναι πολύ μεγάλες.

Οι αρχές στην ισπανική νήσο διέταξαν σήμερα (Παρασκευή, 24/9) το απόγευμα την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, έγινε σήμερα γνωστό από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές έδωσαν αρχικά εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επικίνδυνη η περιοχή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λα Πάλμα έλαβαν σήμερα εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Τοντόκε, λόγω των εντεινόμενων ηφαιστειακών εκρήξεων, έγινε γνωστό από tweet που ανήρτησαν.

«Αποσυρθήκαμε από την περιοχή λόγω της έντασης των ηφαιστειακών εκρήξεων, της αύξησης των πυροκλαστικών υλικών και της έντονης παρουσίας τέφρας», ανέφερε σε τουίτ σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Πηγές: SkyNews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Δεκαοκτώ νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Ιταλία: «Διακόσιες χιλιάδες πολίτες» πήραν μέρος στην κινητοποίησή

Εσωτερική έρευνα στο Facebook για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου

Η “γερμανική δεκαετία” τέλειωσε…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα