ΑΘΗΝΑ
05:22
|
26.04.2024
Ζητούν αύξηση αποδοχών και αναγνώριση του έργου τους από την κυβέρνηση Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και μέλη του προσωπικού που εργάζεται στα χειρουργεία της Γαλλίας  κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων αστικών κέντρων με αίτημα την αύξηση των αποδοχών και την αναγνώριση του έργου τους από την κυβέρνηση Μακρόν. Τα περισσότερα νοσοκομεία της Γαλλίας λειτούργησαν χθες με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης ενώ πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τις ανθυγιεινές εργασιακές συνθήκες και τις συνεχείς υπερωρίες που αυξήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.  

“Υγιείς και χαρούμενες νοσηλεύτριες προς όφελος των ασθενών”, ήταν ένα από τα συνθήματα των νοσηλευτριών που διαδήλωσαν με τις μπλούζες και τις ρόμπες της δουλειάς τους.

Στη Σεν, της βορειοκεντρικής Γαλλίας, κατέβηκε σε απεργία το 90% του νοσηλευτικού προσωπικού της πόλης. “Χρόνο με τον χρόνο οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν”, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των νοσηλευτών της Γαλλίας “Collectif Inter-Blocs”, Ρασίντ Ντιγκοΐ.

“Ο μέσος μισθός των νοσηλευτών είναι τα 1.700 ευρώ και δεν είναι αρκετά, ειδικά εν μέσω πανδημίας”, πρόσθεσε. Ο κλάδος ζητά επίσης να συνταξιοδοτείται στα 60 έτη.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα