ΑΘΗΝΑ
13:24
|
28.10.2021
Ζητούν αύξηση αποδοχών και αναγνώριση του έργου τους από την κυβέρνηση Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και μέλη του προσωπικού που εργάζεται στα χειρουργεία της Γαλλίας  κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων αστικών κέντρων με αίτημα την αύξηση των αποδοχών και την αναγνώριση του έργου τους από την κυβέρνηση Μακρόν. Τα περισσότερα νοσοκομεία της Γαλλίας λειτούργησαν χθες με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργιακής κινητοποίησης ενώ πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία αναβλήθηκαν.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τις ανθυγιεινές εργασιακές συνθήκες και τις συνεχείς υπερωρίες που αυξήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.  

“Υγιείς και χαρούμενες νοσηλεύτριες προς όφελος των ασθενών”, ήταν ένα από τα συνθήματα των νοσηλευτριών που διαδήλωσαν με τις μπλούζες και τις ρόμπες της δουλειάς τους.

Στη Σεν, της βορειοκεντρικής Γαλλίας, κατέβηκε σε απεργία το 90% του νοσηλευτικού προσωπικού της πόλης. “Χρόνο με τον χρόνο οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν”, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των νοσηλευτών της Γαλλίας “Collectif Inter-Blocs”, Ρασίντ Ντιγκοΐ.

“Ο μέσος μισθός των νοσηλευτών είναι τα 1.700 ευρώ και δεν είναι αρκετά, ειδικά εν μέσω πανδημίας”, πρόσθεσε. Ο κλάδος ζητά επίσης να συνταξιοδοτείται στα 60 έτη.

Με πληροφορίες από RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

G20: Συνάντηση Μπάιντεν-Μέρκελ

Ευρωβουλή: Είσοδος μόνο με πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της Covid 19

Κέρκυρα: Ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση του Μαθρακίου από τον μοναδικό μαθητή του σχολείου

Ρωσία-κορονοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα