ΑΘΗΝΑ
01:43
|
01.12.2021
Κατά τα επεισόδια σε δύο χωριά της Δυτικής Όχθης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες συγκρούσεις Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών σημειώθηκαν σήμερα στα χωριά Μπέιτα και Καφρ Καντούμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με αφορμή τις προσπάθειες διατήρησης παράνομου φυλακίου “ελέγχου” σε παρακείμενο εβραϊκό εποικισμό.

Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, και παρουσίασαν δύσπνοια από τα δακρυγόνα των κατοχικών αρχών περίπου 20 άλλοι.

Εδώ και περίπου πέντε μήνες, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τα χωριά Μπέιτα και Καφρ Καντούμ πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής νέου φυλακίου “ασφαλείας” στον εβραϊκό εποικισμό Εβαϊτάρ, που βρίσκεται στο όρος Σαμπίχ, κοντά στα χωριά. Κατά τις συγκρούσεις του τελευταίου πενταμήνου έχουν σκοτωθεί αρκετοί διαδηλωτές και έχουν τραυματιστεί πολλές δεκάδες.

Τον Ιούλιο, Εβραίοι έποικοι εκκένωσαν το φυλάκιο ελέγχου στον εποικισμό Εβαϊτάρ εγκαθιστώντας προηγουμένως μία σιδερένια κατασκευή ύψους 13 μέτρων με το αστέρι του Δαυίδ και την επιγραφή “θα επιστρέψουμε”. Επιπλέον, έβαλαν τον στρατό να το προσέχει για να μην καταστραφεί το παράνομο φυλάκιο “ελέγχου” από Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχοδιωκτισμός η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα