ΑΘΗΝΑ
13:23
|
26.04.2024
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τον θάνατο του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε το πρωί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, Τόσκο Μποτζατζίσκι, ο οποίος στις 5 Ιανουαρίου του 2020 έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Μεταξύ των οκτώ κατηγορουμένων η 27χρονη οδηγός και ο 49χρονος πρώην σύντροφός της, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ οι έξι συγκατηγορούμενοι τους (ηλικίας 25-28 ετών) είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατά την τοποθέτησή της ενώπιον του δικαστηρίου η 27χρονη δήλωσε ότι αρνείται τις κατηγορίες, συμπλήρωσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κακό σε άνθρωπο, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Βούλγαρου οπαδού.

Από την πλευρά του, ο 49χρονος δήλωσε «βαθύτατα συγκινημένος», ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο «λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», και συμπλήρωσε ότι επιθυμεί να «λάμψει η αλήθεια για να τη μάθουν οι γονείς του 28χρονου Βούλγαρου».

Οι υπόλοιποι έξι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια Μποτζατζίσκι. Ανάμεσα στους 23 μάρτυρες του κατηγορητηρίου και ο φίλος του 28χρονου Βούλγαρου που τον συνόδευε, θύμα ξυλοδαρμού και ο ίδιο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2020, όταν ο Τόσκο Μπoτζατζίσκι βρισκόταν σε καφετέρια επί της οδού Μαρίας Κάλλας με τους φίλους του, μία μέρα μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, για τον οποίο και ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη από το Πλόβντιβ.

Ομάδα 30 οπαδών του ΠΑΟΚ επιτέθηκε σε αυτόν και στην παρέα του με κοντάρια, ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα. Η παρέα των Βούλγαρων οπαδών τράπηκε σε φυγή. Κατά το βούλευμα, ο 49χρονος έδωσε εντολή στην 27χρονη να «περάσει» με το αυτοκίνητο πάνω από το σώμα 28χρονου όσο εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Πηγές: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Thestival.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα