ΑΘΗΝΑ
10:21
|
14.07.2026
Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ξεκίνησε ήδη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών στις περιοχές Σαυρί και Αγριόλακκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο μικρές εστίες φωτιάς σε δύσβατες περιοχές και ρεματιές των περιοχών Αγριόλακκος και Σταυρί Καρπάθου υπάρχουν πλέον από την μεγαλύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο νησί το απόγευμα της Πέμπτης.

Την αντιμετώπιση των εστιών αυτών έχουν αναλάβει πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, που δίνουν την μάχη για την κατάσβεσή της, ενώ νωρίτερα υπήρξαν πολλές ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 72 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση, περιοδικά συμμετείχαν έξι ελικόπτερα και δόυ αεροπλάνα. Τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνέδραμαν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μείνουν στην περιοχή και όλη την διάρκεια της νύκτας για να αποτρέψουν την επέκταση των εστιών.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αγριόλακκος και Σταυρί Καρπάθου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα