ΑΘΗΝΑ
14:33
|
18.04.2024
Με απώλειες της τάξης του 11,53%, στα 7,98 ευρώ, έκλεισε σήμερα Παρασκευή (24/9) η μετοχή της ΔΕΗ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απώλειες της τάξης του 11,53%, στα 7,98 ευρώ, έκλεισε σήμερα Παρασκευή (24/9) η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου έφτασε να χάνει έως και 13%.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πριν την ανακοίνωση για ΑΜΚ, είχε συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (εννέα με τη σημερινή).

Η συνεδρίαση, που ήταν η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας, ολοκληρώθηκε με εβδομαδιαίες απώλειες 4,35% για τον γενικό δείκτη.

Με βουτιά 11,53% η μετοχή της ΔΕΗ, στο επίκεντρο η ΑΜΚ

Υπενθυμίζεται πως σε μία περίοδο βαθύτατης ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση αποφάσισε να χάσει ένα από τα τελευταία στρατηγικά πεδία άσκησης ελέγχου από το Δημόσιο εκχωρώντας στους ιδιώτες, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, μέρος της ΔΕΗ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει το Δημόσιο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επικρίνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της έκτακτης συνάντησης που είχε, σήμερα το μεσημέρι, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, μιλώντας για «χάρισμα» της ΔΕΗ. Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου «παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα», την ώρα που οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απειλούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Στο δικό του σχόλιο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβερνητική απόφαση «συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους κι όλο το λαό», ενώ το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του, προτείνει την ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και την σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Πηγές: Ημερησία, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα