ΑΘΗΝΑ
05:44
|
24.04.2024
Έκρηξη σημειώθηκε εναντίον αυτοκινητοπομπής των Ταλιμπάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, με πιθανούς δράστες στελέχη του Ισλαμικού Κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, με πιθανούς δράστες τα μέλη του τοπικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους. Τελευταίο περιστατικό η βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής των Ταλιμπάν στην επαρχία Νανγκαρχάρ, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά άλλοι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της Νανγκαρχάρ, στις 8 το πρωί (6.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή από το περιφερειακό νοσοκομείο της Νανγκαρχάρ, νεκρός είναι ένας μαχητής των Ταλιμπάν, ενώ μεταξύ των επτά τραυματιών είναι τέσσερις άμαχοι. Όλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την έκρηξη προκάλεσε βόμβα που ήταν τοποθετημένη στον δρόμο και πυροδοτήθηκε την ωρα που περνούσε από το σημείο η αυτοκινητοπομπή.

Οι στοχευμένοι φόνοι και οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην επαρχία Νανγκαρχάρ, άλλοτε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, από τότε που οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Αφγανιστάν στα μέσα Αυγούστου.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από τις πρόσφατες επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν αποτελεί απειλή για το Αφγανιστάν, σημειώνοντας ότι είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα