ΑΘΗΝΑ
04:12
|
19.04.2024
Ως "εγκληματίας πολέμου" αποδοκιμάστηκε η Χίλαρυ Κλίντον από διαδηλωτές στη Β. Ιρλανδία κατά την είσοδό της ως πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Queen's.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Χίλαρυ Κλίντον έγινε η πρώτη γυναίκα που της απονεμήθηκε ο τίτλος του Πρύτανη από το Πανεπισ΄τημιο Queen’s στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε το 1840, τίμησε χθες, Παρασκευή, την αμερικανίδα πολιτικό, ενώ η απόφαση για την ανακήρυξή της είχε παρθεί πριν από ένα χρόνο.

Εντούτοις, κατά την θριαμβευτική είσοδο της Κλίντον στο Πανεπιστήμιο, πλήθος ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη την αποδοκίμασαν με συνθήματα όπως “Ντροπή στο Queen’s!” και “Εγκληματία πολέμου, έξω!”. Οι διαδηλωτές αναφέρονταν στην εμπλοκή της Κλίντον στην καταστροφή της Λιβυής το 2011, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα. Μετά την ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ, και την ίδια την Κλίντον, “αλλαγή καθεστώτος” στη Λιβυή, η άλλοτε ευημερούσα χώρα έχει πέσει στη δίνη ενός δεκαετούς εμφυλίου πολέμου ανάμεσα σε τοπικούς πολεμάρχους και αρχηγούς φυλών, ενώ στην επικράτειά της λειτουργούν πλέον σκλαβοπάζαρα.

https://t.me/rtintl/12446

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα