ΑΘΗΝΑ
05:19
|
24.04.2024
Προς υπεράσπιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής έσπευσε με ανακοίνωσή της και η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς υπεράσπιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου έσπευσε με ανακοίνωσή της η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, κάνοντας λόγο για στοχοποίησή ενός από  «τους πρώτους Ιεράρχες που χωρίς φόβο και πάθος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του ευρύτερου Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας» και αφήνοντας αιχμές για στοχοποίηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής επειδή «στον ελάχιστο χρόνο της διακονίας του διορθώθηκαν και τακτοποιήθηκαν πάρα πολλά θέματα τα οποία αν θα συνεχίζονταν θα εγκυμονούσαν μεγάλους κινδύνους για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών:

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είναι από τους πρώτους Ιεράρχες που χωρίς φόβο και πάθος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του ευρύτερου Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας. Το έχει κάνει αυτό όχι εκ του ασφαλούς, όπως κάνουν πολλοί δυστυχώς για εντυπωσιασμό και προσωπικό όφελος. Οι ίδιοι που επιτίθενται κατά του Αρχιεπισκόπου, με αφορμή την παρουσία του σε τελετή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρ.Τ. Ερντογάν, είναι αυτοί που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα πάνδεινα που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης αλλά και άλλες ιστορικές Ελληνικές Κοινότητες. Οι ίδιοι κύκλοι είναι αυτοί που δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον και αδιαφορούν σήμερα πλήρως για τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των δεινών που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης.

Κατανοούμε για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος γίνεται στόχος, αφού στον ελάχιστο χρόνο της διακονίας του διορθώθηκαν και τακτοποιήθηκαν πάρα πολλά θέματα τα οποία αν θα συνεχίζονταν θα εγκυμονούσαν μεγάλους κινδύνους για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Οι υπαίτιοι που δημιούργησαν τους κινδύνους αυτούς υποδαυλίζουν αυτές τις επιθέσεις.

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία φέρεται να «επαναβεβαίωσαν τους στενούς ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με την μετέρα πατρίδα», ενώ ο αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Κ. Μητσοτάκη ένα ολόγραμμα του νεότευκτου ναού του Αγ. Νικολάου στο  Ground Zero με την ευχή να συναντηθούν ξανά στα θυρανοίξια.

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είχε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης το απόγευμα, μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα