ΑΘΗΝΑ
12:15
|
20.04.2024
«Έχουμε 11 περιστατικά σε 11.000.000 ανθρώπους. Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» ισχυρίστηκε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ακραίες δηλώσεις σχετικά με τις γυναικοκτονίες, αλλά και τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται ο εντολέας του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προέβη μιλώντας στο OPEN ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας μια ακόμη προκλητική εμφάνιση στο ενεργητικό του με εξωφρενικές υπεραπλουστεύσεις για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Αναλυτικότερα, κληθείς να σχολιάσει τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε τις αλλαγές ως «φωτογραφικές» και «απαράδεκτες νομικά» υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και πως κρύβουν σκοπιμότητες.  Μιλώντας για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και αναφερόμενος ειδικά στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί σε διάστημα μόλις εννέα μηνών κατέστησε σαφές πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον ποινικό κώδικα ισχυριζόμενος πως αυτό γίνεται «για 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους».

«Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» υποστήριξε σε έντονο τόνο.

Απαντώντας μάλιστα στα λεγόμενα των παρουσιαστών, που επέμεναν ότι στόχος είναι οι γυναικοκτονίες να μην αυξηθούν ούτε κατά μία, επισημαίνοντας ότι «και μία ζωή χαμένη είναι σημαντική» ο Αλ. Κούγιας αντέτεινε προκλητικά «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;» προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις του πάνελ. 

Παράλληλα, μιλώντας σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του κατηγορουμένου για κατα συρροή βιασμούς, Δ. Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών αίτηση αποφυλάκισης, ο Αλ. Κούγιας δεν παρέλειψε να προσυπογράψει τα λεγόμενα του αδερφού του Δ. Λιγνάδη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει υποστεί βιασμό λόγω των διαδικασιών της κατ’ οίκον έρευνας. 

Μάλιστα, στην δυσθυμία των παρουσιαστών που εύλογα αναρωτήθηκαν «δεν είναι λίγο εριστικό ένας άνθρωπος που κατηγορείται δίκαια ή άδικα από τη δικαιοσύνη για βιασμό να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους;» ο συνήγορος υπεράσπισης απάντησε υπογραμμίζοντας πως «και πολύ σωστά το είπε, εγώ αν ήμουν αδερφός του Λιγνάδη θα έλεγα χειρότερα, ππως και έχω πει χειρότερα» επιμένοντας στον ισχυρισμό του περί «βιασμού της Δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή», ενώ στη συνέχεια επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως «η δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα