ΑΘΗΝΑ
18:27
|
07.05.2024
Ο ισραηλινός στρατός δολοφόησε ακόμη τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια ολονύκτιων συγκρούσεων που ξέσπασαν στα εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, Mohammad Hleil, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Al Jazeera, τη δολοφονία τριών Παλαιστινίων από το χωριό Biddu της βορειοδυτικής Ιερουσαλήμ, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι Ahmad Zahran, Mahmoud Hmaidan και Zakariya Badwan. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Hleil, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επίσης έναν κάτοικο από το χωριό Burqin, νοτιοδυτικά της πόλης Jenin, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 22χρονος Osama Soboh.

Σημειώνεται ότι τα πτώματα των τριών Παλαιστινίων από το Biddu βρίσκονται ακόμη στην κατοχή του ισραηλινού στρατού και δεν έχουν δοθεί στις οικογένειές τους, ενώ ο τέταρτος, ο Osama Soboh, πέθανε στο νοσοκομείο Ibn Sina στο Jenin.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο Soboh σκοτώθηκε όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Burqin και περικύκλωσαν ένα από τα σπίτια με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κατοίκων και στρατού. Κατά το ίδιο μέσο, οι Ahmad Zahran, Mahmoud Hmaidan και Zakariya Badwan έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης με τον ισραηλινό στρατό μετά από επιδρομή στην πόλη Beit Anan, κοντά στο Biddu, που φέρεται να είχαν ως στόχο τη σύλληψη «συνεργατών της Χαμάς».

Κλειστό για το κοινό «λόγω πένθους για τον μάρτυρα Zakariya και τους Παλαιστίνιους μάρτυρες που σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook πως θα παραμείνει το Παλαιστινιακό Μουσείο στην πόλη Birzeit κοντά στη Ramallah, όπου εργαζόταν ο Zakariya Badwan, κάνοντας λόγο για «μεγάλο σοκ και τεράστια θλίψη».

«Θα θυμόμαστε τον αγαπητό μας Zakariya για τον φιλόξενο χαρακτήρα, τη φιλικότητά του και το πάντα χαμογελαστό και χαρούμενο πρόσωπό του» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση του μουσείου. 

Ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Όχθης αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι απάντησαν με πυρά στις επιδρομές των τελευταίων μηνών στην περιοχή Jenin, με τον ισραηλινό στρατό να δολοφονεί τον Αύγουστο τέσσερις Παλαιστίνιους σε προσφυγικό καταυλισμό κατά τη διάρκεια μιας από τις πολυάριθμες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα