ΑΘΗΝΑ
02:38
|
08.06.2026
Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21»,

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή γίνεται σε δύο φάσεις, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Συγκεκριμένα:

– στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και

– στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Σεισμός στην Εύβοια – Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Μαντούδι – Λίμνη – Αγία Άννα και στο Προκόπι (upd)

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα