ΑΘΗΝΑ
20:56
|
23.04.2024
Έξι προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. – Οι πέτρες πέτυχαν μέλη του Κινηματικού Μπλοκ και του Δικτύου, Marriage Equality Greece.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στην καθιερωμένη πορεία, στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Pride. Μάλιστα, κάποιες πέτυχαν και μέλη του Κινηματικού Μπλοκ και του πανελλαδικού Δικτύου Συντονισμού συλλογικοτήτων για τον ΛΟΑΤΚΙ γάμο, Marriage Equality Greece, τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Σε καταγγελία προχώρησε, με ανάρτησή του στο Facebook, το Marriage Equality Greece καταδικάζοντας “αυτή και κάθε είδους επίθεση από κακοποιητικές, φοβικές προς τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενέργειες που θεωρούν ότι θα επιβάλλουν το δίκιο της ετεροκανονικότητας σε μια κοινωνία που καθημερινά και σε κάθε τόνο δείχνει την διάθεση της να αλλάξει και να απορρίψει κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και βίας”.

Το Marriage Equality Greece καλεί την πολιτεία και την κοινωνία “να μην δείχνει την παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε έκφανση τραμπουκισμού στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα”. “Υποστηρίζουμε το αίτημα μας για ισότητα στο γάμο και στην παιδοθεσία, την αυτονόητη αυτοδιάθεσή μας και δεν αφήνουμε περιθώριο στον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και τις σκοταδιστικές κραυγές τους”, καταλήγει σε ανακοίνωσή του.

Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών που προχώρησαν σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα