ΑΘΗΝΑ
15:45
|
19.01.2022
Προβληματισμό προκαλεί στις ΗΠΑ η αύξηση των φόνων κατά 30% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Το 77% των ανθρωποκτονιών διαπράχθηκε με πυροβόλα έναντι 74% το 2019.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Kατά 30% αυξήθηκαν οι δολοφονίες στις ΗΠΑ μέσα στον τελευταίο χρόνο αναφέρουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε απόψε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η αύξηση του αριθμού των ανθρωποκτονιών, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη τον Ιούνιο, καταγράφεται σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Ωστόσο, η πολιτεία της Λουϊζιάνα παραμένει πρώτη στον κατάλογο των πολιτειών με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες.

Η άνοδος αυτή είναι η ταχύτερη, από την έναρξη της συλλογής των δεδομένων από το FBI τη δεκαετία του 1960 και φέρνει το σύνολο των ανθρωποκτονιών σε ένα πρωτόγνωρο εδώ και 25 χρόνια επίπεδο, αν και κάτω από την κορύφωση της δεκαετίας του 1980.

Οι ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, που ορισμένοι συνδέουν με την πανδημία και τις αποσταθεροποιητικές συνέπειές της, ενώ άλλοι επιμένουν στον αντίκτυπο των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας ή στην αύξηση των πωλήσεων πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με την έκθεση του FBI, το 77% των ανθρωποκτονιών διαπράχθηκε με πυροβόλα όπλα το 2020, έναντι 74% το 2019.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα στοιχεία για το 2021, όμως οι προκαταρκτικοί αριθμοί που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μεγάλες πόλεις της χώρας δεν δείχνουν μείωση.

Καταγράφηκαν 6,5 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2020 στις ΗΠΑ. Συγκριτικά, το 2018, είχαν καταγραφεί 35 στο Μεξικό, 27 στη Βραζιλία, 8 στη Ρωσία και 1 στη Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι τενίστες με τις κόκκινες φανέλες που ταπείνωσαν τον Πινοτσέτ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία η Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Το κύμα ακρίβειας ροκανίζει το 10,4% του κατώτατου μισθού

ΗΠΑ: 400 εκ. μάσκες Ν95 θα διανεμηθούν δωρεάν στους Αμερικανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα