ΑΘΗΝΑ
03:31
|
17.01.2022
Η δοκιμή του φαρμάκου PF-07321332 ξεκίνησε σε 2.600 υγιείς ενήλικες που ζουν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δοκιμή πειραματικού αντι-ιικού φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Pfizer σε 2.660 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που ζουν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον.

Πρόκειται για το σκεύασμα με την κωδική ονομασία “PF-07321332¨” και το οποίο αποτελείται μεταξύ άλλων από αναστολέα πρωτεάσης που μπλοκάρει το ένζυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να πολλαπλασιαστεί και θα χορηγηθεί μαζί με μία χαμηλή δόση ριτοναβίρης που χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν για την καταπολέμηση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS.

Σήμερα η ενδοφλέβια χορήγηση ρεμντεσιβίρης της Gilead Sciences είναι η μόνη εγκεκριμένη θεραπεία στις ΗΠΑ κατά του κορονοϊού covid-19.

Ωστόσο μετά τον πόλεμο των φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια, έχει ξεκινήσει πλέον οξύς ανταγωνισμός για αποτελεσματικό φάρμακο κατά της πανδημίας covid-19. Πριν λίγες βδομάδες, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε την έναρξη κλινικών δοκιμών του πειραματικού φαρμάκου μολνουπιραβίρης για την αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί ο ιός covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία

Συνελήφθη Ιταλίδα νοσοκόμα που κατηγορείται ότι έκανε ψεύτικα εμβόλια

Κορονοϊός: 95 νεκροί και 10.783 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα