ΑΘΗΝΑ
23:39
|
01.05.2024
Σχεδόν τα δύο τρία των ψηφοφόρων στήριξαν το μέτρο – ιστορική στιγμή για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν τα δύο τρία των ψηφοφόρων στην Ελβετία τάχθηκαν υπέρ  των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε χθες Κυριακή.  Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%. Η Ελβετία γίνεται μία από τις τελευταίες χώρες στη δυτική Ευρώπη που νομιμοποιεί τους γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Οι επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του “ναι” έκαναν λόγο για “ιστορική στιγμή” για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα. Εν αντιθέσει ομάδες που πρόσκεινται στην Εκκλησία και κόμματα της συντηρητικής πτέρυγας αντιτάχθηκαν της νομιμοποίησης των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας.

Η Ελβετία έγινε η 30η χώρα στον κόσμο που υιοθετεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανοίγει τον δρόμο για την υιοθέτηση παιδιών ενώ δίνει το δικαίωμα σε έγγαμες λεσβίες να να αποκτήσουν παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας, Κάριν Κέλερ-Σούτερ, δήλωσε ότι το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2022. “Όποιος αγαπάει ο ένας τον άλλον και θέλει να παντρευτεί, θα μπορεί να το κάνει, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για δύο άνδρες, δύο γυναίκες ή έναν άντρα και μια γυναίκα”, είπε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

Εν αντιθέσει η Μόνικα Ρέγκερ, του δεξιού Λαϊκού Κόμματος της Ελβετίας δήλωσε ότι τα παιδιά και οι πατέρες είναι οι χαμένοι αυτού του δημοψηφίσματος. “Αυτό το δημοψήφισμα δεν αφορούσε την αγάπη και τα συναισθήματα”, είπε στο Reuters και πρόσθεσε, “είχε να κάνει με την ευημερία των παιδιών”. Οι γάμοι ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια στηρίζονται από όλες τις παρατάξεις της Ελβετίας πλην του Λαϊκού Κόμματος που συγκέντρωσε τις υπογραφές για να διενεργήσει το δημοψήφισμα. Και το έχασε.  

΄Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα