ΑΘΗΝΑ
11:44
|
26.04.2024
«Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου», διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου έδωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι όσοι πρόκειται να κάνουν και τρίτη δόση και έχουν εμβολιαστεί ήδη με το σκεύασμα της AstraZeneca, θα εμβολιαστούν με εμβόλιο τύπου mRNA.

«Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου», διευκρίνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως αυτά θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα.

Ωστόσο, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Όσον αφορά τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις εμβολίου κρίνονται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζεται να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν απαιτείται χρονική απόσταση ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, της γρίπης και άλλων εμβολίων όπως του πνευμονιόκοκκου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη εμβολιασμού από τον ιό της γρίπης που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ασφαλής ο εμβολιασμός γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία

Σε ό,τι αφορά στα θέματα ασφάλειας των γυναικών σε σχέση με τον εμβολιασμό τους στην αναπαραγωγική περίοδο σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και το ίδιο ισχύει για την κύηση και τη γαλουχία. Οι μελέτες έχουν αυξηθεί και υποστηρίζουν την ασφάλεια των εμβολίων.

Τα mrNA εμβόλια δεν περνάνε στο έμβρυο μέσω του πλακούντα. Αντίθετα τα αντισώματα μεταβιβάζονται στο παιδί και το προστατεύουν.

Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Στη συνέχεια η κ. Θεοδωρίδου απευθύνθηκε στους γονείς που φοβούνται για τη γονιμότητα των κοριτσιών και των αγοριών τους, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τον ορμονικό άξονα ή τις μονάδες. Οι φόβοι για τη γονιμότητα δεν έχει επιστημονική υπόσταση, είπε.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να μεταβάλει την καταπληκτική πορεία της εξέλιξης της ζωής, τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα