ΑΘΗΝΑ
23:53
|
30.09.2022
Η Τέσα Γκάνσερερ των Πρασίνων γράφει ιστορία αφού γίνεται η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τέσα Γκάνσερερ των Πρασίνων γράφει ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία που θα περάσει το “κατώφλι” της Μπούντεσταγκ, μετά την χθεσινή νίκη της στη Βαυαρία.

Η Γερμανίδα πολιτικός, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 όταν και αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της. Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. 

Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της (transgender, όρος συνώνυμος του transsexual, αλλά με έμφαση στην ταυτότητα και όχι στη σεξουαλικότητα) με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

“Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα”, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ευχαριστώ, ΗΠΑ» αλά πολωνικά

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Ράντεκ Σικόρσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, εξαφανίζοντας, μετά το σάλο, την επίμαχη ανάρτηση.

Αύριο η Ρωσία μεγαλώνει…

Στις 3 το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, η υπογραφή των επίσημων συμφωνιών για την ενσωμάτωση του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ κατά της προσάρτησης εδαφών

Κοινή διακήρυξη μετά την σύνοδο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Μεξικό

Ένας στους δύο Βρετανούς θέλουν την παραίτηση της Τρας

Τις «χειρότερες σφαγές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει κάνει το Ισραήλ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα