ΑΘΗΝΑ
12:09
|
20.04.2024
Περισσότερα από 100 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτίριο – Άγνωστα προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και περισσότεροι από 100 απομακρύνθηκαν από τα διαμερίσματά τους μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε συγκρότημα κατοικιών στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως διερευνά το περιστατικό. Ωστόσο, προς το παρόν τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.  

Τρεις γυναίκες, ηλικίας από 60 έως 80 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ ένας πυροσβέστης υπέστη ελαφριά τραύματα κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης και διάσωσης των ενοίκων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν πως εργάζονται για να απομακρύνουν ανθρώπους από την περιοχή και για να κατασβέσουν εστίες φωτιάς στο κτίριο. “Διαμερίσματα και κλιμακοστάσια έχουν πληγεί. Προς το παρόν είναι ασαφές τι προκάλεσε την έκρηξη”, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Γκέτεμποργκ.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε πως εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν η έκρηξη και η πυρκαγιά.

Ο Τέοντορ Ορέους, 24 ετών, ένοικος στο κτιριακό συγκρότημα δήλωσε ότι το ωστικό κύμα της έκρηξης έφτασε μέχρι τον πέμπτο όροφο που διαμένει. Πρόσθεσε μιλώντας στη δουηδική “Aftonbladet” ότι το διαμέρισμά του και το κλιμακοστάσιο γέμισε καπνό. “Από τον καπνό δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Κόσμος λιποθυμούσε στις σκάλες”.

Τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία σημειώνεται αύξηση της εγκληματικότητας που οφείλεται σε συμμορίες, καθώς αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Πηγή: Daily Mail, Aftonbladet

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα