ΑΘΗΝΑ
12:57
|
18.04.2024
Αρκετοί διαχειριστές έχουν αντικαταστήσει τις λέξεις "εμβόλιο" και "μάσκα" με τους όρους "μπόλι" και "φίμωτρο", προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν τέσσερις ιστοσελίδες, τέσσερα προφίλ στo Facebook και δυο λογαριασμοί στο Twitter που ενοχοποιούνται για αδικήματα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης από αρνητές του κορονοϊού και των μέτρων κατά της διασποράς, αντιεμβολιαστές και διακινητές ψευδών ειδήσεων.

Οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν (η μία για τις ιστοσελίδες και η άλλη για τα προφίλ στα social media) υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Πρόκειται για τις ιστοσελίδες “Αυτοχθονες ιθαγενεις Ελληνες”, “Brighteon.com”, “Runble.com” και “Ugetube”.

il_egklima_photo

Ωστόσο το “κίνημα” των αρνητών συνεχίζει να αναπτύσσεται στο Διαδίκτυο, με προκάτ κείμενα μηνύσεων και ομάδες, που αριθμούν πολλές χιλιάδες μέλη, παρά τις έρευνες της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αν και έχουν μπλοκαριστεί εκατοντάδες ιστοσελίδες, οι αρνητές φαίνεται ότι εφευρίσκουν συνεχώς καινούριους τρόπους για να διαδίδουν το μηνύματά τους.

Αρκετοί διαχειριστές έχουν αντικαταστήσει τις λέξεις “εμβόλιο” και “μάσκα” με τους όρους “μπόλι” και “φίμωτρο“, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Ντουμπάι: «Πλημμύρισε» από εγκλωβισμένους επιβάτες το αεροδρόμιο

Πήγε στην τράπεζα με τον νεκρό θείο της ως εγγυητή για να πάρει… δάνειο

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα