ΑΘΗΝΑ
16:03
|
13.07.2024
Κάτοικοι που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ μιλούν για το πώς βιώνουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον τόπο τους και για τον αγώνα που θα συνεχίσουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 21 Σεπτεμβρίου αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά κατοίκων της Τήνου που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία κατά της μεταφοράς νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή Τριπόταμος του νησιού τους. Εννέα πολίτες τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο νησί με το πλοίο της γραμμής από το Λαύριο για να προστατεύσουν τις ανεμογεννήτριες.

Η ομάδα “Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών” στο Facebook, κατήγγειλε για τα επεισόδια της 21ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι: “Παρά την προσωρινή αναστολή των αδειών διέλευσης οχημάτων που μεταφέρουν τα εξαρτήματα για τις ανεμογεννήτριες τουλάχιστον μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτηση 16 κατοίκων του νησιού, επιχειρήθηκε με την άδεια του δήμου εκ νέου απόπειρα εγκατάστασής τους. Είχε προηγηθεί από τις συνεργαζόμενες εταιρείες αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής, την οποία το δικαστήριο έκανε δεκτή”.

Την επομένη των επεισοδίων το “Κοσμοδρόμιο” πήγε στην Τήνο. Ο Κωνσταντίνος Ζήλος μίλησε με όλους αυτούς του ανθρώπους που βλέπουν να αυξάνονται οι ανεμογεννήτριες στο νησί τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.  Ένα επιτόπιο ρεπορτάζ, το οποίο διαπιστώνει από τις μαρτυρίες των Τηνίων το πώς οι εταιρείες επιβάλλονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σκοπό το κέρδος σε συνεργασία με το κράτος και την αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στη ΛΑΡΚΟ μετά από απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων

Ισημερινός: Φυλάκιση 5 ατόμων για τη δολοφονία υποψηφίου για την προεδρία της χώρας το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα