ΑΘΗΝΑ
05:47
|
26.04.2024
Από τις πέτρες των εποίκων τραυματίστηκαν σοβαρά 15 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένα τρίχρονο αγόρι που νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι από πέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες μασκοφόροι Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν εν ψυχρώ σήμερα το πρωί στα σπίτια δεκάδων Παλαιστινίων που βρίσκονται κοντά καταυλισμό βοσκών αλ Μουφάκαρα στη νότια Χεβρώνα προκαλώντας τον τραυματισμό 15 Παλαιστινίων (μεταξύ των οποίων ένα τρίχρονο αγόρι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα την ώρα που κοιμόταν) και σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα.

Mohammad Bakr Hussein, 3, allegedly wounded by stones thrown by Israeli settlers in the south Hebron hills, on Tuesday, September 28, 2021. (Courtesy)

Η βάρβαρη επίθεση των εποίκων σημειώθηκε δίχως την παραμικρή αφορμή και ξεκίνησε με τον απρόκλητο λιθοβολισμό ενός Παλαιστίνιου βοσκού.

Το γεγονός σήμανε συναγερμό στους Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν να τον βοηθήσουν με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι Εβραίοι έποικοι που από λίγες δεκάδες ξεπέρασαν τους 100 καθώς ήρθαν ενισχύσεις από παρακείμενη φάρμα…

Επί αρκετή ώρα οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν πετώντας πέτρες η μία στην άλλη ενώ κάποιοι έποικοι δεν δίστασαν να τραβήξουν ακόμη και όπλα ρίχνοντας προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. Αρκετοί από τους εποίκους δεν δίστασαν να τρυπήσουν με μαχαίρια τα λάστιχα τρακτέρ Παλαιστινίων χωρικών της περιοχής, να σπάσουν δεξαμενές νερού και τζάμια στα παράθυρα σπιτιών ή να μαχαιρώσουν πρόβατα.

Εικόνα

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας αργότερα σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους είπαν πως οι δράστες ήταν “ξένο騔 από τους παρακείμενους εποικισμούς Αβιγκάιλ και Χαβάτ Μα’όν και όχι ντόπιοι. Ειδοποίησαν δε την αστυνομία και το στρατό που εμφανίστηκαν μετά από μιάμιση ώρα ρίχοντας δακρυγόνα κατά…των Παλαιστινίων που δέχθηκαν την επίθεση. Συνέλαβαν δε δύο Παλαιστίνιους και έναν έποικο επειδή τους έπιασαν στα πράσα να ρίχνουν πέτρες ο ένας στον άλλο…

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα