ΑΘΗΝΑ
05:25
|
04.05.2024
Παρά τα επεισόδια, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με σύνθημα "Μπλόκο στους φασίστες, σε κάθε γειτονιά". Έγιναν προσαγωγές 19 ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κυρίαρχο το σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» ξεκίνησε το απόγευμα, μετά τις 6.30 μ.μ., το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων που δέχθηκαν χθες επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από ακροδεξιούς εξωσχολικούς.

Ωστόσο, ούτε σήμερα δεν δίστασαν οι ακροδεξιοί να προβούν σε επιθέσεις κατά του πλήθους των διαδηλωτών.

Οι θρασύδειλοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν ξαφνικά και απρόκλητα στους διαδηλωτές, με πέτρες και πυρσούς, επιδιώκοντας την ακύρωση της κινητοποίησης δίχως να τελικά να τα καταφέρουν.

Η καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας στην απρόκλητη επίθεση των ακροδεξιών προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και εύλογες διαμαρτυρίες από τη μεριά των διαδηλωτών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς και δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά.

Τελικά λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ανακοινώθηκαν οι προσαγωγές 19 ατόμων.

Το συλλαλητήριο πάντως, παρά τις προσπάθειες, πραγματοποιήθηκε.

Αντίδραση του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ανακοίνωση που αποδοκιμάζει την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας για τις επιθέσεις ακροδεξιών σε μαθητές και φοιτητές στη Σταυρούπολη εξέδωσε το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Αντί το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει τα φασιστοειδή, που έχουν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο για να χτυπούν μαθητές και φοιτητές, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς και πίσω από γενικόλογες διατυπώσεις ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στο φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, περί “μεμονωμένων ομάδων”, θυμίζει την υπερασπιστική γραμμή των ναζιστών χρυσαυγιτών για να κρύψουν τα εγκλήματα τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα