ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.04.2024
Μετά το τρολάρισμα στο Twitter η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει το “Pedion tou Areos”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter άσκησε πίεση τρολάροντας την πινακίδα “Mars Field” στο Πεδίον του Άρεως και η Περιφέρεια Αττικής υποχώρησε. Η μεγάλη μεταλλική πινακίδα που τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’, ονόμαζε τον πάρκο στην καρδιά τη Αθήνας… Mars Field με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να αποδίδουν τη μετάφραση στο “αναξιόπιστο” google translate ή σε υπόνοιες για τον επόμενο σπόνσορα του πάρκου.  

Η Περιφέρεια Αττικής αναγνώρισε το λάθος και ανακοίνωσε: 

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα δύο χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις επτά κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν, όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες, για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει – έστω και στα αγγλικά – την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου. 

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos). 

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής.

Δείτε εδώ τα σχόλια έγιναν από σελίδα κατοίκων και φίλων του Πεδίου Άρεως στο Facebook μετά την πρόσκαιρη μετονομασία του σε Mars Field.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα