ΑΘΗΝΑ
08:28
|
23.04.2024
Μαζική συμμετοχή στο απογευματινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Πάνω από 3.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμική απάντηση στην φασιστική απειλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα (29/9) και είχε ως σημείο συνάντησης την πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές, που ξεπέρασαν με πληροφορίες του «Κοσμοδρομίου» σε τουλάχιστον 3.000 φώναξαν συνθήματα όπως «Ούτε στη Σταυρούπολη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Η πορεία -για την οποία υπήρξε κοινό κάλεσμα της ΚΝΕ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού χώρου- διέχσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Σταυρούπολης για να καταλήξει στο αρχικό σημείο συγκ΄έντρωσης των διαδηλωτών, στην πλατεία Τερψιθέας.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 6.30 μμ επικράτησε ένταση, όταν και πάλι οι ακροδεξιοί δεν δίστασαν να προβούν σε επιθέσεις κατά του πλήθους των διαδηλωτών. Οι θρασύδειλοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν ξαφνικά και απρόκλητα στους διαδηλωτές, με πέτρες και πυρσούς, επιδιώκοντας την ακύρωση της κινητοποίησης δίχως να τελικά να τα καταφέρουν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς και δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά. Τελικά λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ανακοινώθηκαν οι προσαγωγές 19 ατόμων. Το συλλαλητήριο πάντως, παρά τις προσπάθειες, πραγματοποιήθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα