ΑΘΗΝΑ
13:02
|
25.04.2024
Στους 233.000 πελάτες των τριών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας θα διατεθεί άλλος προμηθευτής από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Igloo Energy Supply, η Enstroga και η Symbio Energy ανακοίνωσαν την κατάρρευσή τους σήμερα την Τετάρτη (29/9), παίρνοντας τον αριθμό των υπηρεσιών κοινής ωφελείας του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν παρόμοια τύχη σε δέκα, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, εν μέσω μιας ευρύτερης ενεργειακής κρίσης. 

Στους 233.000 πελάτες των τριών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας θα διατεθεί άλλος προμηθευτής από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem, η οποία διευκρινίζει πως οι τρεις προμηθευτές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των εγχώριων πελατών στην αγορά. Η Igloo είπε ότι «οι απίστευτα υψηλές τιμές φυσικού αερίου» έχουν δημιουργήσει μια λιανική αγορά που δεν είναι πλέον βιώσιμη για τη λειτουργία της εταιρείας.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια πελάτες στη χώρα αναγκάστηκαν να αλλάξουν προμηθευτή από τις αρχές Αυγούστου, καθώς η αύξηση των τιμών φυσικού αερίου και ενέργειας προκαλεί τεράστια αναστάτωση στον κλάδο. Τόσο ο Κουάζι Κβάρτενγκ, ο υπουργός επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και η ρυθμιστική αρχή Ofgem, έχουν προειδοποιήσει ότι αναμένουν περισσότερους προμηθευτές να καταρρεύσουν αυτό το χειμώνα.

«Το τρέχον ακραίο σοκ με τις τιμές που βιώνουμε είναι αυτό που λίγοι, αν όχι κανείς, περίμεναν», δήλωσε η Igloo.

Το ενεργειακό πρόβλημα, το οποίο «ακουμπάει» όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, καθίσταται ακόμη πιο δυσεπίλυτο, λόγω της αύξησης των τιμών στα δικαιώματα άνθρακα και της στρατηγικής επιλογής για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. 

Πολλοί εκτιμούν δε, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι ανάγκες των καταναλωτών αυξηθούν έτι περισσότερο, με αποτέλεσμα τη μη κάλυψη της ζήτησης. 

Πηγές: SkyNews, Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα