ΑΘΗΝΑ
05:02
|
20.04.2024
Η Ιωάννα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Έφη. Από την πίσω πόρτα εισήλθε η δράστις. Αναμένονται αποκαλύψεις λένε οι δικηγόροι του θύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά μετά τη φριχτή επίθεση με βιτριόλι σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον θύτη, την Εφη Κακαράντζουλα.

Η Ιωάννα φορώντας προστατευτική λευκή μάσκα, έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης (30/9) όπου συνεχίζεται η δίκη για επίθεση με βιτιόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Λίγα λεπτά αργότερα στις 09:13 εισήλθε από την πίσω είσοδο του Μικτού Ορκωτού για πρώτη φορά και η δράστις φορώντας χειροπέδες.

vitrioli_efi__1_

Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της αίθουσας και όχι στο εδώλιο και περιστοιχίζεται από αστυνομικούς.

Εξω από το δικαστήριο ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δήλωσε πως “εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το δικαστήριο να καλέσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνομιλίες με την κατηγορούμενη, να δούμε περί τίνος πρόκειται. Αυτό θα το κάνουμε όταν θα τελειώνουν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου”.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει η Ιωάννα, η οποία με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου. 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά καθώς τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν σε απόσταση πίσω από κορδέλα οριοθέτησης. Μέσα στο δικαστήριο θα βρίσκονται ελάχιστα άτομα, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου καθώς και οι συνήγοροί της, ενώ το πλαίσιο είναι τέτοιο που στην αίθουσα θα επιτρέπεται να εισέρχονται εκ περιτροπής και ανά μισή ώρα μόνον τέσσερις δημοσιογράφοι.

Επίθεση Βιτριόλι: Έφτασε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η 35χρονη Ιωάννα, η οποία μετά την επίθεση έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία μετά τη σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι, αναμένεται να αναβιώσει τις τραγικές στιγμές όταν η 36χρονη Έφη την περιέλουσε με το καυστικό υγρό.

Η Ιωάννα μετά την επίθεση φοράει ειδική μάσκα για τη θεραπεία των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το βιτριόλι και αναμένεται να αναφερθεί στη σχέση της με την κατηγορούμενη, η οποία ζητεί από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει στο ηπιότερο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που επισύρει μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Η σημερινή κατάθεση της Ιωάννας στο δικαστήριο όσον αφορά στα πραγματικά περιστατικά της επίθεσης αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τα όσα η ίδια είχε περιγράψει στους αστυνομικούς έξι ημέρες μετά την επίθεση, όταν δεν γνώριζε ακόμη ότι της είχε επιτεθεί η κατηγορούμενη Έφη.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ιωάννας στη δίκη θα αρχίσει η κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων της υπόθεσης, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40. Οι δικηγόροι της Ιωάννας κάνουν λόγο για αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προκειμένου να πέσει φως σε άγνωστες πτυχές της επίθεσης και να καταδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 36χρονη κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι αλλά και εάν άλλα τρίτα πρόσωπα την βοήθησαν μέχρι να φτάσει στα χέρια της το καυστικό υγρό.

Προς την κατεύθυνση αυτή στο “προσκήνιο” της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνύματα που αντάλλασε η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019 με έναν άνδρα. Από τα μηνύματα αυτά, προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί “κάτι” που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αποδέκτης των γραπτών μηνυμάτων της Έφης Κακαρατζούλα δεν αποκλείεται, αν δεν εμφανιστεί αυτοβούλως στη δίκη, να κληθεί στο ακροατήριο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες ο άνδρας αυτός έπειτα από ένα σημείο σταμάτησε να απαντά στην 36χρονη και να έχει επικοινωνία μαζί της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα