ΑΘΗΝΑ
06:20
|
17.05.2024
Της άρπαξαν την τσάντα ενώ έκανε βόλτα με τον γιο της, Μίλαν. Από το 2016 έχουν αυξηθεί οι βόλτες των ζώων στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Επίθεση” από δύο αγριογούρουνα δέχθηκε η Κολομβιανή σταρ της ποπ, Σακίρα, ενώ έκανε βόλτα με τον 8χρονο γιο της, Μίλαν, σε πάρκο της Βαρκελώνης. Η ίδια περιγράφει σε ανάρτησή της στο Instagram ότι τα άγρια ζώα της επιτέθηκαν, της άρπαξαν την τσάντα και στη συνέχεια χάθηκαν στη… φύση.

Κρατώντας τη διαλυμένη τσάντα της η Σακίρα λέει: “Δείτε σε τι κατάσταση άφησαν την τσάντα μου τα δύο αγριογούρουνα που μου επιτέθηκαν στο πάρκο. Άρπαξαν την τσάντα μου μαζί με το κινητό. Τα κατέστρεψαν όλα”, λέει η Σακίρα και στη συνέχεια στρέφει την κάμερα προς τον γιο της και τον “προτρέπει” να ομολογήσει πόσο γενναία ήταν η μαμά του κατά την επίθεση. “Μίλαν, πες την αλήθεια. Πες ότι η μάμα αντιστάθηκε στα αγριογούρουνα!”

Τα τελευταία χρόνια οι βόλτες των αγριογούρουνων στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχουν αυξηθεί. Το 2016 η ισπανική αστυνομία δέχθηκε 1.187 κλήσεις για επιθέσεις αγριογούρουνων εναντίον σκύλων, για κλοπές… γατοτροφών, για ακινητοποίηση της κυκλοφορίας οχημάτων και για συγκρούσεις με αυτοκίνητα. Μάλιστα, το 2013, ένας αστυνομικός, που επιχείρησε να πάρει την υπόθεση πάνω του, έβγαλε το περίστροφο και άνοιξε πυρ εναντίον ενός αγριογούρουνου. Ωστόσο, αστόχησε και τελικά χτύπησε και τραυμάτισε τον σύντροφό του.

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι ο πληθυσμός τους πλησιάζει σήμερα τα δέκα εκατομμύρια σε όλη την ήπειρο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου έγιναν viral στο διαδίκτυο οι εικόνες που τράβηξε με το κινητό του ένας πολίτης στη Ρώμη και οι οποίες έδειχναν μια “οικογένεια” με δώδεκα αγριογούρουνα  να κάνει, ανέμελα, βόλτα στην συνοικία Μόντε Μάριο στη πρωτεύουσα της Ιταλίας. Μάλιστα, Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) κατηγόρησε την περιφερειακή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού κόμματος (PD) Νίκολα Ζινγκαρέτι, ότι είναι υπεύθυνη για αυτό που περιέγραψε ως “εισβολή αγριόχοιρων” και αποτυχία ελέγχου τους. 

Στην Ελλάδα η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη προβληματίζει εδώ και πολύ καιρό τις αρμόδιες αρχές και την επιστημονική κοινότητα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ένα αγριογούρουνο έχει γίνει viral επειδή “κόβει” βόλτες στο κέντρο της πόλης. Μετά την πρόσφατη κάθοδό του στην Πλατεία Αριστοτέλους, το δημοφιλές αγριογούρουνο της Θεσσαλονίκης, εθεάθη να σουλατσάρει στα Λαδάδικα.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα