ΑΘΗΝΑ
19:38
|
25.04.2024
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει εχθρική για την Πιονγκγιάνγκ και ότι η στρατιωτική απειλή της εξακολουθεί να είναι παρούσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για διάλογο, χαρακτηρίζοντάς την ως προκάλλυμα της αμερικανικής διπροσωπίας και της επιθετικότητας, μετέδωσε το Reuters σήμερα Πέμπτη (30/9), επικαλούμενο το βορειοκερεάτικο πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την παραπανω δήλωση σε ομιλία του στη σύνοδο της 14ης Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει εχθρική για την Πιονγκγιάνγκ και ότι η στρατιωτική απειλή της εξακολουθεί να είναι παρούσα, αναφέρει το Tass.

“Από την έλευση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, η στρατιωτική απειλή των ΗΠΑ και η εχθρική πολιτική τους απέναντί μας δεν έχουν αλλάξει καθόλου” τουναντίον υπογράμμισε “έχουν γίνει πιο δόλιες”.

Αν και η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ισχυρίζεται πως είναι διατεθειμένη να οργανώσει συναντήσεις με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξαναρχίσουν συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας της Ασίας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν φαίνεται να πείθεται για τις “αγνές” προθέσεις των ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ παραμένουν στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν όταν απέτυχε η σύνοδος κορυφής του 2019 στο Ανόι με τη συμμετοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας συνεχίστηκαν αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά πυρηνική δοκιμή ούτε εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το 2017.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα η ΄χώρα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου, κάτι που εάν ισχύει αποτελεί μείζονα πρόοδο στα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε κατεπειγόντως και σήμερα το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης).

Θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση αφιερωμένη στη Βόρεια Κορέα με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσαν διπλωμάτες. Παραμένει ασαφές το εάν θα υιοθετηθεί κοινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πηγές: Tass, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα