ΑΘΗΝΑ
05:15
|
05.05.2024
Σκοτώθηκαν ένας αξιωματικός και ο φερόμενος "τρομοκράτης" Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο "τρομοκράτης" ήταν Αμερικανός πολίτης. Η Ουάσινγκτον ερευνά το θέμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο με σκληρά πλάνα καταγράφει την αιματηρή επιχείρηση των Λευκορωσικών αρχών για τη σύλληψη 31χρονου που είχε χαρακτηριστεί “τρομοκράτης” από την KGB.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ο φερόμενος”τρομοκράτης” Αντρέι Ζέλτσερ που εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία.

Η KGB δεν αποκάλυψε το όνομα του άνδρα και το επάγγελμα του, αλλά τον χαρακτήρισε “τρομοκράτη”.

“Κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχου διευθύνσεων όπου μπορούσαν να εντοπιστούν άτομα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο άνοιξε πυρ εναντίον αξιωματικών σε ένα από τα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αξιωματικού της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η KGB, προσθέτοντας ότι ο δράστης σκοτώθηκε από αξιωματικούς της ασφάλειας.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε – η αξιοπιστία τους δεν έχει επιβεβαιωθεί- από ανεξάρτητη πηγή καταγράφηκε η στιγμή της φονικής ανταλλαγής πυρών. Αποτυπώνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα που έχει οχυρωθεί ο 31χρονος, ο οποίος κρατά στα χέρια του καραμπίνα. Μόλις οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα, ο 31χρονος τους πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον αστυνομικό. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν τον 31χρονο.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Ο Αντρέι Ζέλτσερ που πυροβολήθηκε από την KGB σήμερα, εργαζόταν σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής της Λευκορωσίας EPAM SYSTEMS.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επίσης Αμερικανός πολίτης. Σύμφωνα με τους φίλους του, υποστήριζε το [δημοκρατικό κίνημα] στη Λευκορωσία. Η σύζυγός του έχει τεθεί υπό κράτηση “, δήλωσε ο Ο Franak Viacorka, σύμβουλος της Σβετλάνα Τσιχανόφσκαγια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την πηγή των πληροφοριών του.

Η Τζούλι Φίσερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκορωσία, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η Ουάσινγκτον αναζητά πρόσθετες πληροφορίες για το αν εμπλέκεται Αμερικανός πολίτης στο περιστατικό.

Πηγές: rferl.org, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα