ΑΘΗΝΑ
05:46
|
25.04.2024
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας χαρακτηρίζει δίκαιη την κριτική της Σουηδής για το πολύ “μπλα, μπλα, μπλα” των ηγετών για το κλίμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλίματος της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσιγκολάνι, δήλωσε ότι αποδέχεται την κριτική που άσκησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη διεθνή κοινότητα.

Η 18χρονη ακτιβίστρια μιλώντας στη Σύνοδο των Νέων για το Κλίμα τόνισε ότι τα τελευταία 30 χρόνια οι παγκόσμιοι ηγέτες ήταν μόνο μπλα, “μπλα, μπλα” σε ό,τι αφορά τη δράση για την κλιματική αλλαγή. “Δεν υπάρχει Πλανήτης Β μπλα, μπλα, μπλα. Δεν πρόκειται για μια ακριβή, πολιτικά ορθή, πράσινη πράξη καλοσύνης μπλα, μπλα, μπλα. Χτίστε καλύτερα, μπλα, μπλα, μπλα. Πράσινη οικονομία, μπλα, μπλα, μπλα”, είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ και πρόσθεσε: “μηδενικές εκπομπές μπλα, μπλα, μπλα. Κλιματικά ουδέτερη, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας -λόγια, λόγια που ακούγονται υπέροχα, αλλά μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε καμία ενέργεια ή ελπίδες και όνειρα. Κενά λόγια και υποσχέσεις”.

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Ρομπέρτο Τσιγκολάνι υποστήριξε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ “ήγειρε ένα σοβαρό θέμα”. “Δεν ήμασταν αξιόπιστοι στο πρόσφατο παρελθόν”, πρόσθεσε ο υπουργός Κλίματος της Ιταλίας. Ο ίδιος επέκρινε επίσης την υποκρισία όσων τάσσονται υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά δεν δέχονται “δέχονται τον σταθμό παραγωγής ενέργειας στην αυλή τους”, όπως είπε στο BBC. Ο κ. Τσιγκολάνι πρόσθεσε ότι αν και ο λόγος της Τούνμπεργκ είναι συνήθως προβοκατόρικος, το μήνυμά της είναι σωστό. “Δεν έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για την κλιματική αλλαγή”, παραδέχθηκε ο Ιταλός υπουργός Κλίματος.

Υπουργοί Περιβάλλοντος και Κλίματος συναντώνται σήμερα στο Μιλάνο για τις τελευταίες συνομιλίες πριν από την 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, γνωστή ως COP26, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Νοεμβρίου στη Γλασκώβη της Σκωτίας.Ο Ιταλός υπουργός υποστήριξε ότι η Διάσκεψη COP26 οφείλει να “ενισχύσει σοβαρά την οικονομική βοήθεια” προς τις ευάλωτες αναπτυσσόμενες χώρες, να επιταχύνει τη σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα και να προσπαθήσει να διατηρήσει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες στο όριο των 1,5 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα