ΑΘΗΝΑ
01:27
|
01.05.2024
Τουλάχιστον τέσσερις σοβαρά τραυματίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Βαλτικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σπάνιος υδροστρόβιλος “χτύπησε” το Κίελο, στις βόρειες ακτές της Γερμανίας στη Βαλτική, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων αλλά και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια. Πολλές στέγες κτιρίων καταστράφηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν κατά το πέρασμα του υδροστρόβιλου από το παραλιακό μέτωπο του Κιέλου.  

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τραυματίες ήταν κωπηλάτες που έκαναν προπόνηση όταν σημειώθηκε το σπάνιο καιρικό φαινόμενο. Ο υδροστρόβιλος είχε ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι κωπηλάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις βάρκες και να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή. Αρκετοί πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφριά τραύματα. Περίπου 60 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην πόλη για να συνδράμουν στο έργο διάσωσης.

Ο υδροστρόβιλος δημιουργείται από τη δίνη ανάμεσα σε ένα “καταιγιδοφόρο νέφος” και της επιφάνειας της θάλασσας, των ποταμών ή των λιμών. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Συνήθως έχει μικρή χρονική διάρκεια και εξανεμίζεται φτάνοντας στη στεριά.  

Το φαινόμενο απαθανάτισαν με τα κινητά τους Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι ανήρτησαν τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Μου κόπηκε η ανάσα. Τσίριζα από φόβο”, δήλωσε μια Γερμανίδα στο δίκτυο NDR.

Σύμφωνα με τη γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ισχυρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο Κίελο.

Πηγή: BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα