ΑΘΗΝΑ
19:34
|
30.11.2023
Ο υφυπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν και τους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Το πρώτο πράγμα που έχει γίνει αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία της αστυνομίας η οποία βρίσκεται εκεί για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Βλέπετε ότι δίπλα στους μαθητές και του γονείς έχουν αρχίσει και εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του άλφα και του βήτα, οι οποίοι έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους και το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς και οι μαθητές φοβισμένοι δεν πάνε στο σχολείο σε σχέση και με τα χθεσινά και προχθεσινά γεγονότα. Το πρώτο λοιπόν που χρειάζεται είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία στο σχολείο”, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στην ΕΡΤ για τις επιθέσεις που επί δύο ημέρες δέχονταν αντιφασίστες διαδηλωτές και διαδηλώτριες από ακροδεξιές ομάδες που βρίσκονταν εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο από προχθές όλοι οι αρμόδιοι από εκπαιδευτικής πλευράς βρίσκονται στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης για να διαπιστώσουν ακριβώς τι γίνεται και να μπορέσουν να επαναφέρουν την ομαλότητα στη σχολική λειτουργία. Υπογράμμισε ότι έκνομες πράξεις μαθητών εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ενώ είπε ότι αν τα ακροδεξιά στοιχεία ήταν εκτός σχολείου θα ελεγχθεί πώς βρήκαν καταφύγιο σε αυτό. Τόνισε ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται κι ότι δεν υπάρχει καλή αριστερή και κακιά ακροδεξιά βία.

“Ότι υπάρχει απ’ ότι φαίνεται ένας ακροδεξιός θύλακας μέσα στο σχολείο υπάρχει. Στα γεγονότα της Τρίτης και της Τετάρτης είδα ανθρώπους να συμπλέκονται, άτομα εκτός σχολείου, φοιτητές οι οποίοι είχαν πάει εκεί πέρα και αλληλοσυμπλέκονταν με ανθρώπους που ήταν μέσα. Δεν ξέρω αν οι μέσα ήταν άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο, μαθητές ή εξωσχολικά στοιχεία. Aπ’ ότι φαίνεται αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί. Περιμένω την αστυνομία τι θα πει”, πρόσθεσε ο κ. Συρίγος. Ακόμα υπογράμμισε ότι «είναι σαφές όμως ότι αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί και ήταν θλιβερό να βλέπω ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής και κάποιων ακραίων ομάδων, μετά από όσα έχουν προηγηθεί στη χώρα μας αυτά τα χρόνια, αλλά είδα κι ομάδες απ΄ έξω οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο. Όλα αυτά είναι απολύτως καταδικαστέα. Βλέπω τώρα τους συνδικαλιστές που πηγαίνουν, χαίρομαι που είναι αυτοί και δεν ξαναείναι οι ίδιες οι ομάδες οι οποίες πήγαιναν με ρόπαλα εκεί πέρα να δημιουργήσουν πρόβλημα”. Ο υφυπουργός Παιδείας ζήτησε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν και τους νεοναζιστές και τους αντιφασίστες και απάντησε στην κριτική για την “αφωνία” της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας λέγοντας: “Τώρα όμως να μιλάμε για μια κυβέρνηση που κυνήγησε τη Χρυσή Αυγή και να λέμε ότι της προσφέρει προστασία έχει απόσταση. Και μιλάμε για ένα κόμμα που για 4,5 χρόνια τραβούσε μια δίκη σε βάθος χρόνου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Ανάκληση της πρέσβειρας από την Ισπανία μετά τις δηλώσεις Σάντσεθ

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ στο θέμα της επιστολικής ψήφου

Κωνσταντοπούλου:«Το φορολογικό νομοσχέδιο στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα