ΑΘΗΝΑ
00:22
|
27.04.2024
Κανονικά προσήλθαν οι μαθητές αν και νωρίς το πρωί σημειώθηκαν μικροεντάσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές ενάντια στο φασισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανονικά προσήλθαν οι μαθητές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου τις δύο προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν επεισόδια από ακροδεξιές ομάδες που επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά φοιτητικών παρατάξεων, μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όποιον δεν έχει σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων (ΜΑΣ, ΕΑΑΚ) και εκπροσώπων ενώσεων εκπαιδευτικών και γονέων διαδηλώνουν στις γύρω οδούς.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν το πρωί όταν διαδηλωτές / διαδηλώτριες και μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων εκπαιδευτικών ό θέλησαν να πλησιάσουν το σχολείο για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά δεν τους άφησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναμενόταν, η προσέλευση των μαθητών ήταν σήμερα μειωμένη, ενώ γονείς έφτασαν μόνο για να δουν την κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ύστερα από χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς ενάντια σε φοιτητές αριστερών σχημάτων και νεολαίους της ΚΝΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. χθες προχώρησε σε συλλήψεις πέντε ανηλίκων 15-17 ετών και ενός 20χρονου εκ των οποίων μόνο οι δύο φοιτούν στο ΕΠΑΛ. Μία σύλληψη έγινε και το βράδυ στην πλατεία Τερψιθέας, όπου διαδήλωση περίπου 3.000 πολιτών δέχθηκε νέα επίθεση από ακροδεξιές ομάδες.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Κεραμέως

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζήτησε χθες Τετάρτη με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για “μεμονωμένες ομάδες που αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης” και όχι για φασίστες.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

“Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, GRTimes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα