ΑΘΗΝΑ
23:48
|
07.05.2024
Σοκαρισμένη και με δάκρυα στα μάτια ανήλικη μαθήτρια καταγγέλλει ότι στοχοποιήθηκε επειδή έκανε σχόλια εναντίων των φασιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγγελία στα ΜΜΕ έκανε πριν από λίγο, κλαίγοντας με λυγμούς, μια ανήλικη μαθήτρια, καταθέτοντας ότι δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους που βρίσκονται μέσα στο 2o ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ συνεχίζεται η ένταση με τους κουκουλοφόρους μέσα και τους φοιτητές της αντιφασιστικής διαδήλωσης εκτός του σχολικού συγκροτήματος.

Η ανήλικη μαθήτρια ανήκει στο 15μελες και είχε κάνει δηλώσεις κατά των κουκουλοφόρων. Σοκαρισμένη διηγήθηκε ότι τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο την χτύπησαν, την κλώτσησαν και την έβγαλαν δια της βίας έξω από το σχολείο. 

Η ανήλικη φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε καθώς νωρίτερα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 για τα όσα προηγήθηκαν στα επεισόδια της Δευτέρας. Όπως είπε, “χθες το πρωί ομάδα μαθητών μέσα από το σχολείο, με εξωσχολικούς από όσο ξέρουμε – και έχουμε δει άλλους ανθρώπους– επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήρθαν να κάνουν διαμαρτυρία, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα όταν ήρθαν να μοιράσουν φυλλάδια φοιτητικών συλλόγων, οι μαθητές τους ξαναεπιτέθηκαν -πάλι με βίαιο τρόπο”.

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι οι εξωσχολικοί ήταν μέσα στο σχολικό κτίριο, μαζί με την ομάδα των μαθητών, λέγοντας “από όσο ξέρουμε, ναι … ήταν κουκουλοφορεμένοι, με κράνη, με ξύλα“.

“Είναι γενικώς κατακριτέο συμβάν από το σχολείο μας, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, την μάθηση, την εκπαίδευση, όλα αυτά που πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτά τα κτίρια, είναι γεγονότα που πρέπει να μένουν εκτός … Μία μερίδα ανθρώπων δεν μπορεί να δώσει “τίτλο” σε ένα ολόκληρο κτίριο, με μία άλφα ιστορία πίσω του, που αγωνίζεται τόσα χρόνια για άλλα πράγματα” τόνισε.

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα, που φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, βγήκε νωρίτερα από την αυλή του σχολείου με καδρόνια, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια. 

Έγινε χρήση χημικών, ενώ πετάχθηκε και μια μολότοφ μέσα από το σχολείο. 

Σημειώνεται ότι το σχολείο δεν τελεί υπό κατάληψη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

“Κάποιοι πρέπει να βάλουν σε τάξη αυτό το πράγμα, δε γίνεται να ζούμε με αυτό το άγχος” δήλωσε γονέας για τα επεισόδια. Ένας άλλος πατέρας διαμαρτυρόταν γιατί δεν γίνονται προσαγωγές. 

“Χαιρετούσαν ναζιστικά λέγανε ‘χάιλ Χίτλερ’ και απειλούσαν να μας κρεμάσουν” κατήγγειλε ένας πολίτης, κάνοντας λόγο για μαθητές. 

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί άτομα να χαιρετούν ναζιστικά εντός του σχολείου, το οποίο όπως και χθες χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την επίθεση, φωνάζοντας το σύνθημα: “Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει”.

Νωρίτερα σε ανακοινωσή του το υπουργείο Παιδείας ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κάνοντας λόγο για “μεμονωμένες ομάδες που αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα