ΑΘΗΝΑ
04:24
|
19.04.2024
Η τελική κρίση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους ακόμα τέσσερις πολυϊσοβίτες της «17 Νοέμβρη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αποφυλακιστεί υπό όρους ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κατέθεσε στις 18 Αυγούστου σχετικό αίτημα.

Η Εισαγγελέας Λαμίας την Πέμπτη εισηγήθηκε πάντως την απόρριψη του αιτήματος του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη», ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η κρίση των δικαστών θεωρείται σημαντική, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους υπόλοιπους τέσσερις πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

Αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα φυλακών παρατηρούν ότι ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ότι οι πολυισοβίτες δύνανται να αποφυλακιστούν με όρους αφού συμπληρώσουν 25 χρόνια εγκλεισμού.

Η νομική εκτίμηση που διατυπώνεται από το περιβάλλον του εγκλείστου ωστόσο είναι ότι ο κρατούμενος πληροί τις προϋποθέσεις για την υφ’ όρων απόλυσή του.

Αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πόλης. Η τελική κρίση αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους ακόμα τέσσερις πολυϊσοβίτες της «17 Νοέμβρη».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Πριν λίγους μήνες η απόφαση του Κουφοντίνα να ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας  με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν,είχε προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση. Η απεργία πείνας διήρκεσε ως τις 14 Μαρτίου 2021 οπότε την διέκοψε αυτοβούλως.

Στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους και μετά από 23 χρόνια κάθειρξης αποφυλακίστηκε υπό όρους ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη, Ηρακλής Κωστάρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα