ΑΘΗΝΑ
04:02
|
24.04.2024
“Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδος… είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυσαρέσκεια και εκνευρισμό δείχνει η πρώτη επίσημη αντίδραση της Άγκυρας για την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν προ ημερών η Ελλάδα με τη Γαλλία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει τις διαθέσεις της Ελλάδας “μαξιμαλιστές” κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Άγκυρα σημειώνει ότι η Αθήνα επιλέγει την κούρσα των εξοπλισμών από τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η “προβληματική πολιτική” εξοπλισμού της Ελλάδας θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, όπως και ότι “απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδος για τις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Είναι κενό όνειρο της Ελλάδας ότι δημιουργώντας στρατιωτική συμμαχία, που προκαλεί προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ, θα μπορέσει να επιβάλλει τις θέσεις της στην Τουρκία. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκοκυπρίων. Αντί να συνεργάζεται, εξοπλίζεται, προσπαθώντας να απομονώσει την Τουρκία, να την αποξενώσει και αυτό θα προκαλέσει ζημιά στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα