ΑΘΗΝΑ
06:36
|
25.04.2024
Το φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% χωρίς αξιόλογη παρενέργεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Toν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από κορονοϊό covid-19 κατά 50% μειώνει το πειραματικό φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck, Μolnupiravir.

Το φάρμακο με τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Merck με τη Ridgeback Βiotherapeutics και όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της πρώτης, θα ζητήσει έγκριση για επείγουσα χρήση από τη ρυθμιστική αρχή FDA στις ΗΠΑ. Ανακοινώθηκε επίσης πως στους εθελοντές που έλαβαν τη θεραπεία της μολνοπιραβίρης ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου ελαττώθηκε κατά 50% χωρίς κάποια αξιόλογη παρενέργεια.

Ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να προσφέρει ένα ισχυρό νέο εργαλείο στην καταπολέμηση της πανδημίας, μεταξύ άλλων διότι η λήψη του χαπιού μπορεί να είναι προσβάσιμη για πολύ περισσότερα άτομα από τις θεραπείες με αντισώματα που εφαρμόζονται ευρέως σε ασθενείς στις ΗΠΑ.

Έρχονται και άλλα πειραματικά φάρμακα

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άλλα πειραματικά φάρμακα, που έχουν αναπτύξει οι εταιρίες Pfizer (με βάση τους ι αναστολείς πρωτεάσης) και η κοινοπραξία των εταιριών Atea Pharmaceuticals και Roche (με το φάρμακο AT-527).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα