ΑΘΗΝΑ
09:43
|
25.04.2024
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον χώρο "πανέμορφο" και "αμφιθεατρικό" τονίζοντας ότι τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Σάμο και τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη θέση “Ζερβού”, χαρακτηρίζοντάς τη δομή που μοιάζει με σωφρονιστικό κατάστημα, “πανέμορφη”.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι “ευρωπαϊκό”, εκφράζοντας παράπονα για την “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” η οποία όπως είπε δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην χρηματοδότηση της υπερσύγχρονης δομής αλλά θα πρέπει να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου το οποίο με δίκαιο τρόπο θα επιμερίζει τις ευθύνες.

Σημείωσε πως η δομή σχεδιάστηκε με επαρκή χωρητικότητα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, διευκρινίζοντας ότι “ θα είναι αχρείαστη”. “Δείτε το ως μία ασφαλιστική δικλίδα, στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν και πάλι έντονα”, είπε, “αυτό, όμως, εκτιμώ ότι δεν θα γίνει. Και δεν θα γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράξη την πολιτική της δέσμευση για ασφαλή και δίκαιη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας” συνέχισε.

“Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 κατά 90%. Επαναλαμβάνω κατά 90%. Ουσιαστικά έχουμε συντρίψει τα κυκλώματα διακινητών τα οποία εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο και την απογοήτευση για να μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής, σε άθλιες συνθήκες, κατατρεγμένους ανθρώπους υποσχόμενοί τους εύκολη η είσοδος στην πατρίδα μας”, τόνισε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η νέα Δομή “είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις”.

 “Το είπαμε, το κάναμε: η δομή της ντροπής κλείνει, η νέα δομή λειτουργεί ήδη, ο χώρος αυτός, αμφιθεατρικος, πανέμορφος χώρος, αποδίδεται στην τοπική κοινωνία όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί” κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα