ΑΘΗΝΑ
15:10
|
04.05.2024
Μια νέα πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Ρουμανία, κόστισε τη ζωή σε επτά ασθενείς με Covid-19 στην Κωνστάντζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Ρουμανία, η τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε νοσοκομείο σε λιγότερο από ένα χρόνο, κόστισε τη ζωή σε επτά ασθενείς με Covid-19 στην Κωνστάντζα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, αναθεωρώντας προς τα κάτω έναν πρώτο επίσημο απολογισμό που έκανε λόγο για εννέα θανάτους.

«Ο σωστός αριθμός είναι επτά θάνατοι, πέντε ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο και άλλοι δύο κατά τη μεταφορά τους σε άλλα ιδρύματα», διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Λούσιαν Μπόντε.

Ο υπουργός Υγείας, Ατίλα Τσέκε, είχε κάνει προηγουμένως λόγο για εννέα νεκρούς και είχε ανακοινώσει την έναρξη έρευνας, ενώ ανακοίνωσε ότι στην ίδια μονάδα του νοσοκομείου νοσηλεύονταν 113 ασθενείς και όλοι οι διασωθέντες έχουν διακομιστεί σε άλλα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία της Ρουμανίας βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση λόγω των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με Covid-19, που έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας στα όριά του. Η Ρουμανία, χώρα 19 εκατ. κατοίκων, έχει το μικρότερο κατά κεφαλήν ποσοστό του ΑΕΠ σε δαπάνες για την υγείας (5,2%) όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 10%.

Χθες Πέμπτη (1/10) η χώρα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας: 12.032 νέες μολύνσεις.

Προς το παρόν η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει γνωστή, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Συλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠ.ΕΞ.) έστειλε πριν λίγο μέσω Twitter τα συλλυπητήρια του «στον λαό και την κυβέρνηση της Ρουμανίας».

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα της τρομερής πυρκαγιάς στο νοσοκομείο της Κωνστάντζα και οποιονδήποτε επηρεάστηκε από αυτή την τρομερή τραγωδία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ.

Πηγές: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις σε στρατόπεδα εκτοπισμένων στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα