ΑΘΗΝΑ
16:26
|
04.12.2021
Mε αφορμή την σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ο Μπλίνκεν θα επιχειρήσει εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις με τη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H “φουρτούνα” που προκάλεσε στις σχέσεις ΗΠΑ-Γαλλίας η τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας (AUKUS) αναγκάζει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αξιοποιήσει την παραμικρή αφορμή για να μεταβεί στο Παρίσι και να επιχειρήσει αποφόρτιση της έντασης στις αμερικανο-γαλλικές σχέσεις.

Ο Μπλίνκεν μεταβαίνει λοιπόν τη Δευτέρα στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Θα παραμείνει εκεί ως την Τετάρτη, όπου θα συναντήσει (όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Νεντ Πράις) τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, συζητώντας τρόπους “ενίσχυσης της ζωτικής σχέσης” ΗΠΑ-Γαλλίας “για σειρά θεμάτων”.

Στη συνέχεια, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν και άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ θα μεταβούν στην Πόλη του Μεξικού όπου θα συμμετάσχουν στον “Στρατηγικό Διάλογο” ΗΠΑ-Μεξικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Προσπάθεια για το άνοιγμα κοινής διπλωματικής αποστολής στο Αφγανιστάν

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πάπα Φραγκίσκo

Washington Post: Η Μόσχα προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας

Ο Μακρόν κατηγορείται ότι προσπαθεί να «αποκαταστήσει» τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα