ΑΘΗΝΑ
16:45
|
23.04.2024
Έναν 47χρονο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και άλλα πέντε άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν 47χρονο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και άλλα πέντε άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές, για –κατά περίπτωση– παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα. Παράλληλα, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κινδυνεύει να βρεθεί και ο αρκετά γνωστός ηθοποιός που προμηθευόταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κοκαΐνη από τον 47χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος συνελήφθη όταν πήγε σε κατάστημα που πουλά ταπετσαρίες και σκάφη στον Πειραιά, όπου μετέβησαν και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ο λιμενικός είχε στην κατοχή του κοκαΐνη και κάνναβη, ενώ ναρκωτικά εντοπίστηκαν και στο ίδιο το κατάστημα. 

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε στην Στυλίδα είχε μπει στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» από τα μέσα Ιανουαρίου ήρθε στην υπηρεσία τους έγγραφη καταγγελία που υπογράφαν «αγανακτισμένοι πολίτες διευρυμένου δήμου Στυλίδας» και η οποία ανέφερε ότι ο λιμενικός διακινούσε ναρκωτικά στην τοπική κοινωνία. Ο 47χρονος τέθηκε υπό διακριτική φυσική παρακολούθηση αλλά και σε ηλεκτρονική με συνέπεια να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελλομένων, αλλά και το «πελατολόγιο» του ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε ο γνωστός ηθοποιός.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν σε Πειραιά και Φθιώτιδα, τόπο όπου υπηρετεί ο λιμενικός. 

Προκειμένου μάλιστα οι πελάτες αλλά και τα μέλη της συμμορίας να μη προδίδονται στις συνομιλίες τους περιέγραφαν τις ναρκωτικές ουσίες χρησιμοποιώντας, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κωδικοποιημένες λέξεις: «μαύρο», «τέτοιο», «τσοπάνης», «παραγάδι», «αγκίστρια», «λαλά», «κρουασάν», «κορίτσια», «adidas», «κυδώνια», «χρυσή κασετίνα», «αναπτήρας», «όστρακα», «τελάρο», «τελάρο ψάρια», «τελάρο ξύλα», «κλειδί», «λάδια», «κομμάπ», και «κόλπο». 

Ανάμεσα στις συνομιλίες είναι καταγραμμένες και εκείνες του λιμενικού με τον ηθοποιό ο οποίος παράγγελνε τα ναρκωτικά και ο σημαιοφόρος του τα παρέδιδε, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία, στο σπίτι του. Ο ηθοποιός δεν συνελήφθη, από τους αστυνομικούς, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν είχε προμηθευτεί ναρκωτικά και έτσι ήταν χρονικά εκτός των ορίων του αυτοφώρου. Συμπεριλαμβάνεται όμως στην δικογραφία που σχηματίστηκε για κατοχή και διακίνηση, με συνέπεια να κινδυνεύει να κληθεί κι εκείνος για απολογία από τον Ανακριτή Λαμίας που ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 257,9 γραμμάρια κάνναβη
  • 10 δενδρύλλια κάνναβης
  • 4,55 γραμμάρια κοκαΐνη
  • 325 γραμμάρια λαθραίου καπνού
  • πιστόλι με γεμιστήρα
  • μεταλλική σιδερογροθιά
  • 57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου
  • κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim
  • 4.800 ευρώ

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

Πηγές: Το Βήμα, ΑΘΗΝΑ 9.84

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα