ΑΘΗΝΑ
01:09
|
19.04.2024
Η Έμιλυ Κάνινγκχαμ και η Μάριν Κόστα ανάγκασαν την Αmazon να δεχθεί πως δεν μπορεί να απολύει εργάτες γιατί οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάλεψαν σε αντίξοες συνθήκες. Τα έβαλαν με έναν Κολοσσό που πολλαπλασίασε τα κέρδη του εν μέσω πανδημίας όσο ελάχιστες πολυεθνικές ¨παγκοσμίως. Ωστόσο, η αποφασιστικότητά τους δεν κάμφθηκε. Ούτε καν όταν απολύθηκαν!

Η Έμιλυ Κάνινγκχαμ και η Μάριν Κόστα δύο έμπειρες ειδικές αναλύτριες της Άμαζον σε δεδομένα που αφορούν τη συμπεριφορά και τις καταναλωτικές συνήθειες πελατών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο μίλησαν σε δεκάδες αμερικανικά ΜΜΕ για την ανάγκη λήψης προστασίας μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στους δεκάδες χιλιάδες εργάτες της ΑΜΑΖΟΝ.

Settlement forces Amazon to tell workers they can't be fired for organizing  | Ars Technica

Κατήγγειλαν τις σκληρές συνθήκες εργασίας.

Απαίτησαν μέτρα περιβαλλοντικής συνείδησης από τον πολυεθνικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Συνέχισαν να το κάνουν όταν τις απέλυσαν από το τμήμα της εταιρίας στο Σιάτλ γιατί “ξεσήκωναν” τους υπαλλήλους και τους προέτρεπαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Amazon settles with two Seattle workers who say they were wrongfully fired  for their advocacy | The Seattle Times

Ακόμη και έτσι συνέχισαν τον αγώνα τους πετυχαίνοντας με εξωδικαστικό συμβιβασμό κάτι που (για τα δεδομένα της καπιταλιστικής υπερ΄δύναμης) προβάλλει δύσκολο: Η εταιρία αναγκάζεται να τους καταβάλλει τους χαμένους μισθούς ενός έτους και θα αναρτήσει σε όλους τους χώρους δουλειάς ανακοίνωση στην οποία θα ομολογεί πως δεν μπορεί να απολύει εργαζόμενους επειδή οργανώνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

Amazon settles allegations of illegal retaliation in dispute over firing of  activist employees - GeekWire

Το αποτέλεσμα αυτό υπήρξε συνδυασμός της αποφασιστικότητας των δύο γυναικών και της συνεργασίας τους με τους δικηγόρους του ομοσπονδιακού φορέα Εργασιακών Σχέσεων, National Labor Relations Board, που αναλαμβάνει δράση για την προστασία βασικών δικαιωμάτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά η εταιρία προτίμησε να έρθει σε συμβιβασμό ώστε να μην πάρει το θέμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ωστόσο, η σημαντική αρχή έγινε. Το παράδειγμα του αγώνα των δύο…”αμαζόνων” της Άμαζον ανοίγει τον δρόμο για την διεκδίκηση και την κατάκτηση και άλλων δικαιωμάτων στην μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα