ΑΘΗΝΑ
02:02
|
27.04.2024
Να μεταβεί στην Αλγερία για διαβουλεύσεις ζήτησε από τον πρέσβη της στη Γαλλία η χώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάκληση του πρέσβη της στη Γαλλία «για διαβουλεύσεις» αποφάσισε η Αλγερινή Προεδρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται να ακολουθήσει επίσημο ανακοινωθέν. 

Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση συμπίπτει με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για το παρασκήνιο της συνάντησης του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, με μέλη 18 οικογενειών που έζησαν τον πόλεμο της Αλγερίας. Κατά το δημοσίευμα, ο Μακρόν έθεσε υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη ενός «αλγερινικού έθνους πριν από τη γαλλική αποικιοκρατία», τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα προκειμένου να επιτευχθεί «συμφιλίωση μεταξύ των λαών» και χαρακτήρισε τον ομόλογό του της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν (Abdelmadjid Tebboune) ως «προσκολλημένο σε ένα εξαιρετικά δύσκολο καθεστώς».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ιστορικό παρελθόν της Γαλλίας στην Αλγερία, επισημαίνοντας ότι θα ήθελε να ξαναγράψει την ιστορία της Αλγερίας «για να αποκαλύψει την παραποίηση των γεγονότων από τους Τούρκους που ξαναγράφουν την ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η κυβέρνηση της Αλγερίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στο Αλγέρι, μετά την απόφαση του Παρισιού να μειώσει τον αριθμό των θεωρήσεων που χορηγεί σε υπηκόους από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, κατηγορώντας τις πρώην γαλλικές αποικίες ότι δεν έκαναν αρκετά για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας χαρακτήρισε την κίνηση ως «μονομερή απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης», και επέδωσε στον Γάλλο πρέσβη, Francois Gouyette, «επίσημη διαμαρτυρία» που χαρακτήριζε τη μείωση των θεωρήσεων ως «ατυχή πράξη» που προκάλεσε «σύγχυση και ασάφεια ως προς τα κίνητρα και το εύρος της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα