ΑΘΗΝΑ
03:56
|
20.05.2024
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να λάβει υπόψη το αίτημα των εκπαιδευτικών να μην εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός τους εμβολιασμός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων των δημόσιων σχολείων στην πόλη της Νέας Υόρκης τέθηκε σε εφαρμογή το πρωί της Παρασκευής, θέτοντας χιλιάδες εργαζομένους σε κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους. Από τους 148000 συνολικά υπαλλήλους των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών, το 18% -και το 12% των εκπαιδευτικών- δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αμφισβητώντας την απόφαση του Δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο πως όσοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη θα απολυθούν.

Ένα μεγάλο μέρος των δασκάλων της Νέας Υόρκης κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, θέλοντας να μπλοκάρει νομικά την απόφαση του Δημάρχου, όμως το αίτημά τους απορρίφθηκε χθες από την αρμόδια δικαστή Σόνια Σοτομαγιόρ, χωρίς μάλιστα καμία έγγραφη δικαιολόγηση της απόφασης.

Οι δικηγόροι των δασκάλων δήλωσαν πως η συγκεκριμένη εντολή της τοπικής αρχής έρχεται να προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα στην αναζήτηση εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή συντελείται αδικία απέναντι στους εκπαιδευτικούς, καθώς άλλοι υπάλληλοι του δήμου,όπως οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εβδομαδιαία rapid test, αντί για εμβόλια.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα