ΑΘΗΝΑ
00:32
|
20.01.2022
Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο Όκλαντ ενάντια στους περιορισμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 2000, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, απαιτώντας να δοθεί ένα τέλος στα συνεχιζόμενα μέτρα αποκλεισμού και περιορισμού των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Πολλοί από αυτούς ανήκαν σε ομάδες μοτοσυκλετιστών, ενώ της συγκέντρωσης ηγείτο ο Μπράιαν Ταμάκι, ακτιβιστής της περιοχής ενάντια στα λοκντάουν και επικεφαλής της Εκκλησίας του Πεπρωμένου της Πεντηκοστής που εδράζεται στο Όκλαντ.

Στη συγκέντρωση δεν υπηρξαν εντάσεις, αλλά κυρίαρχησε το φλογερό 40λεπτο κήρυγμα του Ταμάκι, που καταδίκαζε τα δρακόντια μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα για δύο συνεχόμενους μήνες. “Έχω φυλακιστεί στο εσωτερικό του σπιτιού μου για πάνω από 50 ημέρες, ενώ δεν είμαι ένοχος για κάτι”, ανέφερε ο Ταμάκι, προσθέτοντας: “Δεν έχουμε διαπράξει κανένα αδίκημα, δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό, κι όμως τιμωρούμαστε συνεχώς, μας αποδίδουν ποινές.”

https://www.gettyimages.com/search/2/film?events=775717429

Τη συγκέντρωση καταδίκασε, χαρακτηρίζοντας του μοτοσυκλετιστές ως “συμμορία” που αναιρεί τις προσπάθειες των εκατομμυρίων υπόλοιπων κατοίκων του Όκλαντ, ο εκπρόσωπος δημοσίας τάξης του Εθνικού Κόμματος Σιμεόν Μπράουν.

Η πόλη του Όκλαντ βρίσκεται από τον Αύγουστο σε γενικευμένο αυστηρό lockdown, την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Νέα Ζηλανδία έχει χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα. Οι αρχές της πόλης ακολουθούν μία πολιτική “μηδενικής μετάδοσης”, ανεξαρτήτως διασποράς (η αφετηρία του λοκαντάουν στο Όκλαντ τον Αύγουστο υπήρξε ένα και μοναδικό κρούσμα), η οποία έχει ως στόχο να εξαλείψει ολοκληρωτικά τον Covid-19 μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Στο Ισραήλ αύριο ο υπουργός Άμυνας

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα