ΑΘΗΝΑ
05:02
|
27.04.2024
Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο Όκλαντ ενάντια στους περιορισμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 2000, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, απαιτώντας να δοθεί ένα τέλος στα συνεχιζόμενα μέτρα αποκλεισμού και περιορισμού των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Πολλοί από αυτούς ανήκαν σε ομάδες μοτοσυκλετιστών, ενώ της συγκέντρωσης ηγείτο ο Μπράιαν Ταμάκι, ακτιβιστής της περιοχής ενάντια στα λοκντάουν και επικεφαλής της Εκκλησίας του Πεπρωμένου της Πεντηκοστής που εδράζεται στο Όκλαντ.

Στη συγκέντρωση δεν υπηρξαν εντάσεις, αλλά κυρίαρχησε το φλογερό 40λεπτο κήρυγμα του Ταμάκι, που καταδίκαζε τα δρακόντια μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα για δύο συνεχόμενους μήνες. “Έχω φυλακιστεί στο εσωτερικό του σπιτιού μου για πάνω από 50 ημέρες, ενώ δεν είμαι ένοχος για κάτι”, ανέφερε ο Ταμάκι, προσθέτοντας: “Δεν έχουμε διαπράξει κανένα αδίκημα, δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό, κι όμως τιμωρούμαστε συνεχώς, μας αποδίδουν ποινές.”

https://www.gettyimages.com/search/2/film?events=775717429

Τη συγκέντρωση καταδίκασε, χαρακτηρίζοντας του μοτοσυκλετιστές ως “συμμορία” που αναιρεί τις προσπάθειες των εκατομμυρίων υπόλοιπων κατοίκων του Όκλαντ, ο εκπρόσωπος δημοσίας τάξης του Εθνικού Κόμματος Σιμεόν Μπράουν.

Η πόλη του Όκλαντ βρίσκεται από τον Αύγουστο σε γενικευμένο αυστηρό lockdown, την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη Νέα Ζηλανδία έχει χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα. Οι αρχές της πόλης ακολουθούν μία πολιτική “μηδενικής μετάδοσης”, ανεξαρτήτως διασποράς (η αφετηρία του λοκαντάουν στο Όκλαντ τον Αύγουστο υπήρξε ένα και μοναδικό κρούσμα), η οποία έχει ως στόχο να εξαλείψει ολοκληρωτικά τον Covid-19 μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα