ΑΘΗΝΑ
15:46
|
25.04.2024
Καταγγελία μητέρας μαθήτριας από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης περιγράφει το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο σχολείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να χαϊδεύει τα τάγματα εφόδου στην Σταυρούπολη επιμένοντας εμμονικά στη θεωρία των δύο άκρων, πληθαίνουν οι μαρτυρίες για φασιστικές επιθέσεις στην περιοχή με θύματα μαθητές.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία μητέρας μαθήτριας από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η οποία περιγράφει ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο σχολείο από φασιστικές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι «το παιδί εξέφρασε την άποψή του και κατέγραψε τα γεγονότα μέσα στο χώρο του σχολείου με αποτέλεσμα να στιγματιστεί και να δεχθεί επίθεση από συμμαθητές της που συμμετείχαν στα επεισόδια. Τη χτύπησαν τέσσερα με πέντε άτομα, συμμαθητές της που ήταν αντίθετοι με τις απόψεις της, που ανήκουν στο χώρο του φασισμού».

Προανήγγειλε, μάλιστα ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες «επειδή δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Παύλος Φύσσας».

Τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης έχουν γίνει πεδίο μάχης τις τελευταίες ημέρες με φασιστικές ομάδες να τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια, επιτιθέμενες με πέτρες, λοστάρια και μαχαίρια σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και σε απλούς πολίτες και μαθητές.

Μάλιστα, η ένταση μεταφέρθηκε και στην περιοχή του Ευόσμου, την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει στη θεωρία των δύο άκρων και οι βασικοί αρμόδιοι υπουργοί (Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη) έχουν μέχρι στιγμής χλιαρές αντιδράσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει με τον πιο αυστηρό τρόπο τα γεγονότα, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΕΦ.ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα