ΑΘΗΝΑ
18:56
|
25.04.2024
Συγκέντρωση «για την Ελευθερία, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή» στις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το Αφγανιστάν απασχόλησε την κοινή γνώμη όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τη χώρα, και πέραν του συστήματός τους που βασίζεται στην επιβολή ποινών, ο αποκλεισμός των γυναικών από την εκπαίδευση αποτελεί την μεγαλύτερη επίθεση παγκοσμίως. Δεν αφορά τα κορίτσια του Αφγανιστάν, αλλά μια ολόκληρη γενιά» υπογραμμίζει το Κίνημα Νέων Προσφυγισσών και Προσφύγων, και καλεί σε συγκέντρωση «για την Ελευθερία, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή» στις 11 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. 

«Υπό την βίαιη και επιθετική πολιτική των Ταλιμπάν, μια ολόκληρη γενιά Αφγανών αποκλείεται από την εκπαίδευση, τα κορίτσια απαγορεύεται να πάνε στο σχολείο και τα αγόρια φοβούνται και δεν θέλουν να πάνε» αναφέρουν οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες. Την ίδια ώρα, όπως υπενθυμίζει στην ανάρτησή του το κίνημα, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χιλιάδες άνθρωποι να θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους. 

«Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει αυτή τη διαδικασία νόμιμη και ασφαλή, η ελευθερία να επιστρέψει στη χώρα και να σταματήσουν οι πολιτικές συμφωνίες και τα παιχνίδια» υπογραμμίζουν οι πρόσφυγες και καλούν τις χώρες να μην αναγνωρίσουν την κυβέρνηση των Ταλιμπάν ως επίσημη κυβέρνηση της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα