ΑΘΗΝΑ
18:53
|
18.05.2024

Ευθύνες στους εκπαιδευτικούς επέρριψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο OEN το πρωί της Κυριακής, κληθείς να σχολιάσει την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες στους εκπαιδευτικούς επέρριψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο OEN το πρωί της Κυριακής, κληθείς να σχολιάσει την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς επίθεσης έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Την ίδια ώρα ο υπουργός εγκωμίασε τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.. αποδίδοντας τις όποιες αστοχίες στην υποστελέχωση των δυνάμεων ασφαλείας. 

«Πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από ακροδεξιούς μαθητές οι οποίοι πετούσαν κοκτέιλ μολότοφ μέσα από το σχολείο. Το σχολείο δεν ήταν σε κατάληψη, ήταν σε κανονική λειτουργία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τ. Θεοδωρικάκος, για να συνεχίσει αποδίδοντας μερίδιο ευθύνης στους εκπαιδευτικούς, ισχυριζόμενος πως «όταν η αστυνομία ζήτησε από τους καθηγητές να τους πουν  ποιοι ήταν αυτοί οι μαθητές που έκαναν αυτή τη δουλειά, δεν πήραν απάντηση». 

Στη συνέχεια, ο υπουργός επανέφερε το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, σημειώνοντας επανειλημμένως πως «αυτή είναι μια υπόθεση όλων, θα πρέπει να συμβάλουν και οι εκπαιδευτικοί, και οι γονείς, και το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας» ενώ ισχυρίστηκε ξανά πως «η αστυνομία ήταν και είναι εκεί που πρέπει, για να κάνει με σχέδιο και σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τη δουλειά της και το έκανε από την πρώτη στιγμή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα