ΑΘΗΝΑ
14:12
|
19.04.2024
Ένας αγωγός στην Καλιφόρνια έσπασε το Σάββατο, προκαλώντας τη διαρροή τουλάχιστον 126.000 γαλονιών πετρελαίου στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας αγωγός στα ανοικτά των ακτών της κομητείας Όραντζ της Καλιφόρνια έσπασε το Σάββατο, προκαλώντας τη διαρροή τουλάχιστον 126.000 γαλονιών πετρελαίου στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ δημιούργησε μια κηλίδα 13 τετραγωνικών μιλίων που συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Νεκρά ψάρια και πουλιά ξεβράζονται στην ξηρά σε ορισμένα σημεία, καθώς τα συνεργεία καθαρισμού προσπαθούν να περιορίσουν τη διαρροή, η οποία δημιούργησε μια κηλίδα που εκτείνεται από την παραλία Χάντινγκτον μέχρι την παραλία Νιούπορτ.

Το πετρέλαιο συνέχισε να διαρρέει στο νερό το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εκτιμούν την έκταση της ζημιάς.

Δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε τη διαρροή πετρελαίου, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους βρισκόταν τρία μίλια από την ακτή του Newport Beach και συνδεόταν με μια υπεράκτια πλατφόρμα πετρελαίου της Beta Offshore.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου, η δήμαρχος του Χάντινγκτον Μπιτς, Κιμ Καρ, είπε ότι η ποσότητα που είχε χυθεί στον ωκεανό ήταν ισοδύναμη με 3.000 βαρέλια αργού πετρελαίου.

Η κα Καρ είπε ότι η πόλη συνεργάζεται με πολιτειακούς, νομικούς και ομοσπονδιακούς εταίρους για να μετριάσει αυτό που «θα μπορούσε να είναι μια πιθανή οικολογική καταστροφή».

“Αυτή τη στιγμή, συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από το νερό”, είπε η κα Καρ.

Ο εκπρόσωπος της Beta Offshore δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχόλια το πρωί της Κυριακής. Είπε στους The Los Angeles Times ότι οι εργαζόμενοι έκλεισαν γρήγορα τον αγωγό και χρησιμοποίησαν εξοπλισμό υπό πίεση για να ανακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πετρέλαιο το Σάββατο μετά την αναφορά της διαρροής.

Η πετρελαιοκηλίδα φάνηκε να διεισδύει στο Τάλμπερτς, ένα οικολογικό απόθεμα 25 στρεμμάτων απέναντι από την παραλία του Χάντινγκτον, όπου φιλοξενούνται δεκάδες είδη πτηνών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Προφανώς η πιθανότητα για σημαντικές περιβαλλοντικές ζημιές εξακολουθεί να υπάρχει», δήλωσε ο επικεφαλής McCoy στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική ακτοφυλακή είχε χαρακτηρίσει την κηλίδα ως «μεγάλη διαρροή».

Πηγή: NY Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα